fredag 25. april 2014

Mikrokreditt og FKG

Mandag 21. april
Dagen startet med informasjon om Misjonsalliansen sitt mikrokreditt-prosjekt.  Vi  dro på «bedriftsbesøk» for å se hvordan noen hadde fått hjelp til å starte egne bedrifter.  
Vi møtte en kvinne som med stort pågangsmot hadde startet med å lage kornblandinger.  Smaksprøvene ble godt mottatt av småsultne ungdommer, vi skjønte godt at produktene hennes hadde gode salgsmuligheter.  Og dama hadde ambisjoner! Målet var eksport.  Kanskje havner produktet hennes på frokostbordet vårt???
Det kan være en utfordring å være bedriftsleder i en liten bedrift på El Alto.  Neste småbedrift vi besøkte, hadde denne mandagen bare 2 ansatte i jobb, sjefen selv og en annen.  De 2 andre ansatte hadde ikke dukkket opp på jobb,  sannsynligvis dagenderpåogderforkanjegikkegåpåjobb-sykdom.  Sjefen sjøl, en ung herremann på 23 år, var full av entusiasme. Han viste oss hvordan han lagde gipsfigurer og forklarte den videre prosess med produksjon og salg.  Vi fikk også lagt inn en bestilling på fullskala gipsstatue av en Ålgårdsbu fra Østlandet.  I sommer kan dere sannsynligvis skue denne statuen i en av Ålgårds hager.
Alle tidligere Bolivia-farerere kjenner til «ulldama».  Hun døde tidligere i vinter.  Nå var det datteren hennes som hadde overtatt.  Koffertene står nå i spenn!
Det er ikke lett å være HIV-smittet i Bolivia. Misjonsalliansen har i noen år drevet et arbeid informasjonsarbeid og hjelpetiltak angående HIV/aids.  En ung manns historie om sitt liv som HIV-smittet gjorde sterkt inntrykk på oss alle. Han kunne fortelle om Isolasjon, frykt, og svik.

Konfirmantene fikk i løpet av dagen også en  medalje for innsatsen de har gjort for FKG.  Velfortjent honnør!

Demonstrasjon av kornblandingen

Foran varelageret

Ine, Synne, og Silje med smaksprøver



Takk for innsatsen!

Tilskuere og innbyttere

1.omgang - vi ligger under med 2 mål

Pauseprat


Knallhardt 1

Knallhard II


Fotballkamp på ettermiddagen.  Vi spilte mot et lag fra en av fotballskolene. Baneforholdene var nok noe uvant, ikke enkelt å vite hvor sidelinjene var, en blanding av grus og gresstuer, 4000 meter over havet.  Men du verden så kjekt det var å spille! Vi visste at det ville bli tungt, derfor var ekstramannskapet kalt inn. Flere tidligere konfirmanter deltok med glød og engasjement,  vi snappet etter oksygen som en fisk på land, tok pause, inn på banen, to rykk, pause…..
Et av høydepunktene var nok når Bjelland sr fikk en gjennombruddspasning i bakrom og et 50 m løp stod for tur. 50 meter bånn gass er svært langt i 4000 meters høyde!  Eric nådde nesten ballen igjen, irriterende at den hele tiden var 1 m foran!  Vi klarte 3-3 til slutt. En stor prestasjon av unge og halvgamle. Kjekt å se at fotballskolene er i sving, og at FKG sitt arbeid bærer frukt.

Se Bjelland sr sitt gjennombruddsløp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar