mandag 14. april 2014

Dødsveien

Dagens redaktører: Thale, Silje, Hanna
Flere bilder kommer senere...

I dag klokken 07.30 ventet noen glade og hyggelige guider og sjåfører utenfor casaen, som skulle følge oss gjennom hele turen. Bussturen bort tok ca 1 time. På toppen der vi skulle starte, fikk vi utdelt sykler og utstyr. Der oppe var det veldig kaldt og faktisk litt snø, slik at vi måtte kle oss godt. Den første strekningen vi syklet var av asfalt, slik at vi kunne vende oss til syklene.

På toppen av Dødsveien inngikk vi et "lama løfte" med de humoristiske guidene. Løftet gikk ut på at hvis vi døde var det lamaene sin feil, og hvis vi overlevde skulle vi gi tips til guidene. Vi ventet en spennende og en nervepirrende tur.

I begynnelsen av Dødsveien startet vi ganske rolig. Etter et par stopp, delte vi gruppen i to. En rask og en sakte, for dem som ville ta det litt roligere. Vi måtte holde oss til venstre side som var litt skummelt innimellom på grunn av at klippene var på den siden. Gjennom turen hadde vi flere stopp, der vi kunne drikke og ta av oss litt klær, i og med at det ble varmere og varmere jo lenger ned vi beveget oss mot jungelen. I tillegg måtte vi passe på at alle var med. 

Veien nedover bestod av grus, løse steiner og litt gjørme. Det var smale veier med mange svinger som var som var både runde og skarpe, ujevne veier, bratte fjellklipper med 6-700 m stup. I tillegg måtte vi sykle igjennom to store vanndammer.



Når vi kom ned i jungelen, der turen var slutt, var vi både lettet og skuffet over at turen var ferdig. Vi fikk tilgang til dusjer og toaletter. Vi fikk også noe å spise ( spagetti). Det var veldig godt, helt til det kom en papegøye som tråkket og spiste av maten vårs. Vi kalte han for Karl, og han likte veldig godt egg og brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar