torsdag 17. april 2014

Gaveoverrekkelse og prosjekter

Mandag 14. februar
Mange dager uten nettilgang har medført lange forsinkelser....

Fuglene hadde ikke tenkt tanken på å kvitre før Ålgårdsgjengen var på beina. I dag tok vi turen til El Alto, nabobyen til La Paz.  Vi skulle få et innblikk i Misjonsalliansen sitt arbeid på El Alto og andre steder.
Vår utmerkede bussjåfør fraktet oss igjennom et trafikkaos uten like, fram til Misjonsalliansen sitt hovedkontor. Vi fikk høre om de ulike prosjektene Misjonsalliansen driver i nærområdene, en liten aperitiff  før vi selv skal i feltet for å ta noen av prosjektene i øyensyn.
Vi presenterte fotballkonfirmantenes ulike aktiviteter for å samle inn midler til FKG, etterfulgt av en uformell overrekkelse av et gavekort på 150.000 kroner. Silje, vår eminente spanjol, snakket spansk så det sang i veggene, vi voksne skjønte ikke bæret.  Det gjorde imidlertid de ansatte.  Strålende fornøyd takket de for konfirmantens innsats.

Skolebesøk er alltid kjekt.  Vi var innom
Presentasjon av Noruega
 en stor skole der det var full aktivitet i en gedigen skolegård.
Fortryllende bolivianske barn og ungdom!  De unge og halvgamle tuppene fra Ålgård gikk nærmest amok med fotograferingen.  Minnebrikkene var altfor små, heldigvis kom nøkkelen til aulaen fram.
Vi hadde et møte med en skoleklasse på 15-16 år. Kjekt å få møte boliviansk ungdom. En strålende framføring av ålgårdsungdommen om hjemlandet, selvsagt på spansk.  Kontakten mellom ungdommen var liten til å begynne med, men øket i intensitet og mengde.  Vi andre knipset og filmet til batteriene ble utladet.
Hvordan smaker brunost?




Litt utenfor bebyggelsen havnet vi senere på et «ku-prosjekt». Foredling av kuraser for å øke produktiviteten til bøndene er noe av det Misjonsalliansen gjør for å hjelpe. Vi så  en staut okse som hadde de rette egenskapene.  Noen av våre gutter var usikker på kjønnet, og lurte litt på hvordan det var å melke ei slik ku!  Hmmmmm…  De riktige melkekuene i prosjektet hadde imidlertid øket produksjonen fra 2-3 l til 12-15 l pr dag.  Da vet dere det.
Prisen for ei ku eller en staut okse?  Derom hersker det tvil.  12000 bols? 18000 bols? Fugglane vett…
Noralf var i tvil om det tallene som kom fram.

Misjonsalliansen hadde nylig bygget et sportsanlegg like i nærheten. Der var et kombinert anlegg hvor en kunne spille volleyball, basketball, sandvolleyball og sikkert fotball for de som ønsket det.
Vi er gode på fotball, men du verden hvor stort forbedringspotensial  ålgårdsungdommen har i volleyball! En vennskapskamp som Bjørn mente vi vant, men han telte kun de poengene vi fikk!



Et strålende middagsmåltid på Casa`en senere på kvelden.  Taco er en sikker slager, også i Bolivia.
Berta, vår utmerkede husmor og altmuligdame, viste noe av sin gardorobe.  I Bolivia kan kvinnene uten smerte fortelle sin vekt. Berta veier 70 kg uten cholitaèn, 80 kg med. Men spør du Berta om alderen, vil hun bare smile sjarmerende, synd at vi ikke får se mer til henne i løpet av oppholdet. 


Sykt tidlig å legge seg kl 2100!  Men hva gjør en nå ikke når en neste morgen må opp kl 0500?

I Bolivia vet de hva de skal gjøre med tyvene...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar